tag:blogger.com,1999:blog-8663443029960100223.post5440619996055735643..comments2024-03-28T18:37:22.772+01:00Comments on Violiśkowe gotowanie: Dyniowe ciastka czekoladowo-cynamonoweVioliśkahttp://www.blogger.com/profile/00715584105422728891noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8663443029960100223.post-59300512334425615972010-10-21T10:17:53.575+02:002010-10-21T10:17:53.575+02:00Z sernikiem na obczyźnie problem jest taki, że każ...Z sernikiem na obczyźnie problem jest taki, że każdy składnik (no, może oprócz jajek) ciut różni się od polskich odpowiedników. O tym, ze niektórych w ogóle<br />dostać nie można, nie wspomnę (kajmak, mleko zagęszczone, tłusty twaróg). <br />Ciasto wyszło mi straszliwie lejące. Piekłam w temperaturze 160-170 st (uwaga!) prawie 3 godziny, dokładnie 2 godziny 45 min. Stukałam w foremkę i nadal było płynne.<br />Efekt końcowy zaliczam do sukcesów! Nie jest to na 6, raczej 4- ale to już coś! Zła passa przełamana!<br />Spód na ciasteczkach się sprawdził i będę go stosować. następnym razem muszę zmniejszyć ilość płynnych składniĸów jak np śmietana, bo tutejszy nabiał jest innej konsystencji niż polskie twarogi.Gabihttps://www.blogger.com/profile/10088074890217269406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8663443029960100223.post-42185641925241681892010-10-20T22:58:42.669+02:002010-10-20T22:58:42.669+02:00Ja lubię dynię w zupie... Sernik powiadasz... ale ...Ja lubię dynię w zupie... Sernik powiadasz... ale pieczesz już w sumie ponad dwie godziny czy jedna minęła i piecze się dalej? Ale napięcie! Napisz jak wyszedł!Violiśkahttps://www.blogger.com/profile/00715584105422728891noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8663443029960100223.post-80815462177002562842010-10-20T22:42:22.437+02:002010-10-20T22:42:22.437+02:00Dynie uwielbiam. Nadaje się do wszystkiego: na mar...Dynie uwielbiam. Nadaje się do wszystkiego: na marynaty, do sałatek, na zupy, jako dodatek do ciast, czy chleba. Świetna jest też w konfiturach z innymi owocami np pomarańczami, ananasami czy brzoskwiniami.<br /><br />PS. Piekę sernik... już drugą godzinę.Gabihttps://www.blogger.com/profile/10088074890217269406noreply@blogger.com