Kolejny przepis na muffiny… małe co nie co dla zabieganych i niezbyt doświadczonych kucharzy :). Przepis nieco jesienny, ale akurat takie składniki miałam pod ręką…
- 2 szklanki mąki
- 100 g cukru
- 2 jajka
- łyżeczka proszku
- łyżeczka sody
- szklanka jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego
- 1-2 łyżeczki cynamonu
- 2 średniej wielkości kwaśne jabłka
- garść orzechów włoskich posiekanych
Papierowe papilotki włożyć do metalowej formy na muffiny, wypełnić ciastem i posypać z wierzchu orzechami.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C.
1 komentarz:
przepis fantastyczny,od razu znikły z talerza.Tak świetnie wyglądają i jeszcze lepiej smakują nic dodać nic ująć.Super przepis polecam wszystkim!!!
Prześlij komentarz