- 3 niezbyt duże cukinie
- duża posiekana cebula
- marchew
- 3 ząbki czosnku
- 200 g pieczarek
- 3 jajka
- szklanka kaszy manny lub świeżo startej bułki
- sól, pieprz,
- łyżka majeranku
- na czubku noża kurkumy
- masło, olej
czwartek, 23 sierpnia 2012
Pasztet z cukinii i pieczarek
Wegetariański pasztet z cukinii i pieczarek. Dobrze smakowały już same warzywa z pieczarkami podsmażone na patelni i, zapewne, w takiej formie pasty, można by je serwować na kanapki. Po upieczeniu pasztet korzystnie wypada w połączeniu z pomidorami lub majonezem i keczupem.
Etykiety:
bezmięsne,
cukinia,
pasztety,
pieczarki,
warzywne dodatki,
wegetariańskie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz