Naturalnie słodki, aromatyczny koktajl z melona odmiany Kantalupa i gruszki Konferencja. Dla zrównoważenia smaku dodałam jogurtu greckiego, który sprawił też, że napój stał sie bardziej aksamitny. Tylko trzy składniki i chwila pracy. Do tego ten pastelowy wiosenny kolor… :)
- 1/2 dojrzałego melona Kantalupa
- 1/2 dojrzałej gruszki (można tez użyć całą )
- około 3 solidne łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
Kawałki melona pozbawione skórki wrzucamy do blendera razem z kawałkami obranej gruszki i miksujemy od uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy jogurt i znów blendujemy. Gotowe :). Najlepiej spożyć natychmiast, ewentualnie można przechować parę godzin w lodówce.
1 komentarz:
Uwielbiam wszelkiego rodzaju koktajle. Często robię je w domu. Twój też jest zachęcający. Zwłaszcza, że w składzie jest...gruszka, której smak bardzo lubię.
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie
Prześlij komentarz