Pyszny, lekki koktajl o słonecznie żółtej, wiosennej barwie. Jest smaczny i pożywny a przy tym łatwy do przygotowania. Smaki słodko-kwaśne są idealnie zbalansowane zaś konsystencja puszysta i dość gęsta. Polecam!
- 1 dojrzałe mango
- 1-2 pomarańcze
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego
- w razie potrzeby: odrobina miodu/ cukru pudru/ ksylitolu
Mango obieramy ze skórki i obkrajmy od pestki, starając się nie naruszyć włókien przy pestce,gdyż mają nieprzyjemną fakturę. Pomarańczę dzielimy na pół i wyciskamy sok. Pokrojony owoc, sok, mleko oraz jogurt umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy parę chwil do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Można odrobinę dosłodzić w razie potrzeby lub dodać trochę więcej soku z pomarańczy dla podkreślenia smaku kwaśnego. Przechowywać do kilku godzin w lodówce.
Inspiracja: Kwestia Smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz