Oba sosy świetnie pasują do naleśników meksykańskich. Robi sie je błyskawicznie.
Dip z awokado:
- dojrzałe awokado
- 1-3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
- sól, odrobina soku z limonki
Sos jogurtowo-czosnkowy:
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego lub śmietany 12-18%
- mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól
- odrobina cukru pudru lub miodu do smaku (opcjonalnie)
- łyżka majonezu (opcjonalnie)
Ten sos świetnie smakuje również z surówką z kapusty pekińskiej lub białej.
2 komentarze:
Wydaje mi się że takie sosy byłyby tez fajne do wielkanocnych jaj...jak uważasz?
Pewnie tak, z awokado jest delikatny w smaku i zawsze można dodać odrobinę czosnku, natomiast ten jogurtowy pasuje do wszystkiego;), więc do jajek tez by się nadał:)
Prześlij komentarz