Ciastka, które zachwycą dzieci… Maślane, zwyczajne (jak dla mnie) w smaku z jednym magicznym składnikiem - kolorowymi groszkami czekoladowymi. I chyba wszystko w tym temacie ;)
- 300 g mąki
- 160 g masła
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- jajko
- 3/4 szklanki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- około 200 g cukierków M&M’s
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko znów miksujemy.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i kładziemy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Kulki delikatnie spłaszczamy dłonią. Na każdym ciastku układamy, lekko dociskając, po kilka groszków.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C i pieczemy przez około 12-15 minut lub do uzyskania złotego koloru. Studzimy na kratce kuchennej.
Źródło: Kraina słodkości
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz