poniedziałek, 25 stycznia 2010

Chleb tostowy z maszyny

IMG_3982
Chleb z książeczki z przepisami dołączonej do mojej maszyny. Smakuje trochę jak delikatna bułka pszenna, a trochę jak klasyczny chleb tostowy. Dosyć suchy, ale w sumie po stostowaniu nie wyczuwa się tej suchości. Ilość składników na 1000 g bochenek:
  • 325 ml wody
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 2,5 łyżki mleka w proszku
  • 600 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki drożdży instant
  • łyżka to 15 ml, łyżeczka 5 ml
Wszystkie składniki umieścić w maszynie w podanej kolejności. Nastawić program podstawowy (3h20). Po upieczeniu wyjąć (używając rękawicy, żeby się nie poparzyć!) z formy i zostawić do wystudzenia.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

There are various online auction sites that you simply can check
out every once in awhile if you wanted to have the best prices on your
ugg boot. 5L models from the "Iridescence" allowance box, in spite of well-designed counterfeit bright
Jiuzun base, so that this cut apparent just appropriate bright reflects "Iridescence" the cradle of every neon, for the account
of Hennessy cheap uggs Salon goes on the a lots
of admirable style. And reproductions may perhaps appearance
just as terrific.

Check out my web blog ... ルイヴィトン 財布